FOREDRAG OM DOBBELTMORDET


Citat Dines Bogø: "Danmarks største kriminalsag, der aldrig officielt bliver opklaret".
Læs mere om sagen Dines Bogø
Inger og Vilhelm Jacobsen blev myrdet i deres lejlighed i 1948.

Arrangement på Mogenstrup Kro ved Næstved


Dines Bogø
Foredrag inkl. middag for 50 gæster blev afholdt fredag 19. januar 2007 kl. 17.00 - 21.30. Den sidste time var spørgetid.

Dines Bogø Dines Bogø

Dines Bogø Dines Bogø
Journalist Jan Jensen fra dagbladet "Sjællandske" skrev om Dobbeltmordet på Peter Bangs Vej. Artiklen blev bl.a. bragt 28. dec. 2006 i flere af Sjællandske Mediers avissektioner.

Dines BogøDines Bogø
Næstved Tidende skrev om det senere så berømte "Dobbeltmord"" 20. februar 1948, men på det tidspunkt havde man endnu ikke fundet ud af, at Inger Margrethe var født Scheel og oprindelig kom fra Snesere. Hendes far hed Jørgen Scheel og mejeribestyrer på Aaside Mejeri.

Dines Bogø Dines Bogø
Journalist Jan Jensen skrev 15. januar 2007 i "Sjællandske" om Dobbeltmordet.Dines Bogø Dines Bogø
Journalist Jan Jensen skrev 31. januar 2007 i "Sjællandske" om foredraget på Mogenstrup Kro.Den lokale vinkel

Dines Bogø
Inger Margrethe født Scheel blev dræbt sammen med sin mand kontorchef Vilhelm Jacobsen om eftermiddagen den 19. februar 1948 på Peter Bangs Vej på Frederiksberg. Hendes forældre, der ses på foto, var Birthe Sofie født Pedersen og mejeribestyrer Jørgen Nicolai Scheel. De blev gift i 1889 kort tid før Jørgen Scheel blev bestyrer på Aaside Mejeri. (Foto fra familiearkiv).Dines Bogø
19. februar 1948 blev ægteparret Inger Margrethe og Vilhelm Jacobsen dræbt i deres lejlighed på Frederiksberg.

Dines Bogø
Inger Margrethe Jacobsen kort tid før drabet i samtale med en nær ven. (Foto fra privatarkiv).


I 2005 var Dines Bogø konsulent for DR i flere TV- og radioudsendelser. I en anden sag var han samme år konsulent for TV2 Øst.

Dines Bogø Dines Bogø Dines Bogø
Ægteparret på ferie i Berchtesgaden og i Salzburg i trediverne. Ægteparret tilbragte flere ferier i Tyskland og Østrig. I Østrig mødte de "tilfældigt" den samme tyske ingeniør flere gange. (Fotos i privateje).


Lejligheden fotograferet 20. februar 1948.

Sagen er båndlagt til år 2023, men enkelte har med Frederiksberg Politimesters tilladelse fået adgang til sagen, der i dag fylder 42 tætpakkede kasser med omkring 20.000 rapporter.

Under gennemgangen blev der blive vist mange foto, hvoraf de fleste ikke har været gengivet før. Dette foredrag havde en særlig lokal vinkel, da Inger Margrethe Jacobsen født Scheel var fra Sydsjælland.

Dines Bogø
Peter Bangs Vej 74, Frederiksberg

Med udgangspunkt i flere års forskning i "Dobbeltmordsagen" på arkiver og samtaler med mange private, der har en viden om sagen, sluttede Dines Bogø foredraget af med at fortælle om, hvad han mener der virkelig skete i lejligheden torsdag den 19. februar 1948.

Dines Bogø
Firma Carl Holten med detailforretningen English House.

Hvem var gerningsmændene? Hvorfor skulle ægteparret myrdes? Hvem havde givet ordre og hvem var bagmændene?

Dines Bogø
Rekonstruktion af mødet med to af gerningsmændene og kontorchefen torsdag eftermiddag 19. februar 1948.

Var der en forbindelse til "Besættelsestiden", "Dobbeltmordet i Køge Bugt – april 1948", "Edderkoppesagen 1948-1950" og andre sager? Svaret er JA.