Foredrag om drabet på Marie Lock-Hansen

Lock-Hansen sagen - generelt

Dines Bogø
Marie Lock-Hansen dræbt fredag 10. november 1967 i Højbjerg, Århus.

Dines Bogø
Marie Rode Lock-Hansen (1924-1967) blev fredag, den 10. november 1967 myrdet kl. 10.52 i villaen på Hestehavevej 2B, Højbjerg af en "ukendt mand".

Et mord, der allerede dengang var meget omtalt i aviserne. Senere er sagen omtalt i mindst 10 bøger og der er skrevet mange artikler om det mystiske drab.

Enkemanden og politiet forsøgte, at overbevise pressen om, at det havde været et lykkeligt ægteskab, hvor man bestemt ikke kunne finde noget motiv til drabet.

Ikke alle troede helt på at sagen var så "enkel", og at der ikke var fundet spor eller antydning af motiv.

.................................................................................................................
40 år efter mordet dukkede der helt nye oplysninger op. TV2 har lavet flere udsendelser om drabet. Den sidste artikel og bog er ikke skrevet om "Lock-Hansen sagen" fra Højbjerg.

Aviser og blade skriver jævnligt om sagen. 15. august 2010 skrev Ekstra Bladet 1½ side om sagen og for første gang blev en kendt politiker offentligt omtalt i forbindelse med sagen.Repræsentanter for Østjyllands Politi har enkelte gange udtalt sig til pressen om sagen:

"Det eneste, vi ved, er, at en ganske almindelig husmor blev myrdet en ganske almindelig fredag formiddag".

"Vi har talt med den omtalte formodede gerningsmand: Han havde et skudsikkert alibi".

Sag nr. N 287/1967, Århus Kriminalpoliti blev i 2010 officielt deponeret på Landsarkivet i Viborg: Politiets rapporter er først tilgængelige i 2042.

I 2012 fortæller en bekendt til Oscar Lock-Hansen, at han selv fortalte, at han vidste, hvem der havde myrdet hustruen!Forfatteren Dines Bogø vil fortælle om sagen. Teorier samt formodede gerningsmænd, der er nævnt i forbindelse med drabssagen. Forfatteren vil vise mange fotos med relation til sagen og sluttelig fortælle om den person flere journalister har udpeget som gerningsmanden.

Foredrag ca. 1½ time.
Dines Bogø og andre interesserede på gerningsstedet 22. februar 2008.Deltagere i foredrag


Sogneaften, Allerslev, Lejre
Forening i Dragør
Ældre sagen, Rødovre
Forening, Hadsten
AOF Herlev
AOF Herlev
AOF Herlev
AOF Herlev