Foredrag. Dragør Borgerlige Skyttelag.....Webmaster: Dines Bogø


GLIMT AF DRAGØRS HISTORIE - FORTALT GENNEM KONGESKJOLDE

Skyttelaget: Generelt

Glimt af Dragørs historie Glimt af Dragørs historie Glimt af Dragørs historie Glimt af Dragørs historieDragør Borgerlige Skyttelag har siden stiftelsen i 1927 nu i 90 år sat sit festlige præg på byen. Den anden søndag i august marcherer skyttebrødrene i den tidlige morgenstund fra "Kongens Have" gennem den gamle by ad Kongevejen til skydepladsen, som i de seneste mange år har været på Dragør Fort.

I spidsen for den lange marchkolonne går et orkester, som med herlig musik vækker byen til live. Borgerne kan sammen med skytterne nyde orkesterets toner, og ved "bedesteder" med passende mellemrum bliver der holdt pause for en lille forfriskning, og måske bliver der fremført en lille koncert inden afgangen til skydepladsen.

Efter aktiviteterne med nedskydning af fuglen udnævnes den nye "Konge", og blandt hans pligter er det at lade udføre et "Kongeskjold" med kongens motto og en passende illustration.

Gennem alle årene har kongerne meget seriøst taget denne opgave på sig, og de mange kongeskjoldene er bevaret og ophængt på Dragør Strandhotel.

Kongeskjoldene indeholder interessante lokalhistoriske motiver fra den regerende konges år, og illustrationerne er enestående. Flere lokale kunstmalere har gennem tiden dekoreret kongeskjoldene efter kongens motto og anvisning, og mange har taget udgangspunkt i kongens bolig eller særlige attraktioner ved Dragør, som "Perlen ved Øresund".

I anledning af 90-året for oprettelsen af Dragør Borgerlige Skyttelag udgives denne jubilæumsbog, som fortæller om Skyttelagets historie med særlig fokus på de mange Kongeskjolde.

Dragør Borgerlige Skyttelag har gennem alle årene formået at bevare sin livskraft og har gennem sine traditioner bidraget til på festlig vis at gøre Dragør til noget ganske særligt. Det er denne jubilæumsbog et glimrende udtryk for.Deltagere i foredrag:


Dragør Borgerforening
Wiedergården, Dragør